Published On: 22/06/2023

At gå fra at være en respekteret kompagnibefalingsmand i forsvaret til at navigere i den dynamiske verden af IT kan synes som en stor omvæltning. “Men for en dedikeret veteran som mig har det været en rejse fyldt med udfordringer, læring og personlig vækst”, fortæller Per Holmgaard, om det at bevæge sig fra en akademiuddannelse i ledelse i forsvaret til at blive Service Delivery Manager i SCALES.

“Min karriere startede med en elektronikteknikeruddannelse, hvor jeg specialiserede mig i skibe, produktion og radiokommunikation. Efter at have afsluttet min uddannelse valgte jeg at indtræde i forsvaret og tilbragte der 11 år, hvor jeg steg i graderne fra værnepligtig til sergent, oversergent og til sidst kompagnibefalingsmand. I løbet af min tid i forsvaret blev jeg udsendt til Libanon og Afghanistan, hvor jeg arbejdede med satellitkommunikation og infrastrukturnetværk. Min specialisering inden for radiokommunikation blev en vigtig del af mit arbejde” fortæller Per og fortsætter: “Efter at have tjent mit land i 11 år, var det tid til at tage afsked med forsvaret og begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg startede med at deltage i et “velkommen hjem” program, der hjalp veteraner med at finde fodfæste i det civile samfund. Under denne proces blev jeg introduceret til en mentor fra NNIT, og det var her, min overgang til IT-verdenen begyndte”.

Efter kickoff-mødet med min mentor blev Danmark ramt af en landsdækkende nedlukning. At søge job i den periode viste sig at være en udfordring, men Per fandt en mulighed hos SCALES efterfølgende, hvor SCALES søgte efter kandidater til det populære graduate-program. “Selvom det måske var en “nedgradering” i forhold til mit tidligere ansvarsområde, var jeg villig til at starte et nyt sted” fortæller Per.

Fra graduate til Service Delivery Manager: “Efter afslutningen af graduate-forløbet fik jeg mulighed for at arbejde som projektleder. “Min første opgave var at arbejde alene som kundens projektleder i otte måneder. Det var en udfordrende oplevelse, men min militære erfaring og mine tidligere roller hjalp mig med at klare opgaven. Hjælpen fra gode og erfarne kolleger og Per´s erfaring og hans modenhed, gjorde ham i stand til at være en god støtte for de øvrige graduates når det behov opstod.

“Efter at have fuldført mit projekt som kundens projektleder vendte jeg tilbage til SCALES, hvor jeg hjalp med supportopgaverne. Det var her, jeg blev opmærksom på mine evner inden for support og blev spurgt, om jeg ville være Service Delivery Manager”. Per fik ansvar for tre større faste kunder, og han elsker at have masser af små opgaver frem for store projekter. “Det betyder meget for mig at sikre, at tingene fortsætter med at fungere hos kunderne, selv efter et projekt er afsluttet. Jeg har udviklet stærke relationer med kunder, der har været hos os i over seks år som supportkunder”.

“Min rejse fra forsvaret til IT-verdenen har været en udfordrende, men givende oplevelse. Mine militære erfaringer har givet mig en unik fordel og har hjulpet mig med at håndtere de udfordringer, jeg har stået over for undervejs”, fortæller Per og fortsætter: “Som en veteran og Service Delivery Manager hos SCALES er jeg stolt af at kunne bruge mine færdigheder til at hjælpe mine kunder og sikre deres tilfredshed. Min historie viser, at selvom et karriereskift kan virke overvældende, kan tidligere erfaringer og kompetencer være uvurderlige aktiver i at nå nye mål og ikke mindst, så er der mange veje at komme ind i SCALES på som graduate.

Relaterede nyheder

 • Business Application nominering

  Vi er nomineret til Microsoft Partner Award 2023!

  Vi er meget stolte over at kunne meddele, at vi er blevet nomineret til Microsoft Partner Award 2023 i kategorien Business Applications. Denne anerkendelse er et bevi ...

 • Nystartet graduatehold i SCALES

  Nyt graduatehold for funktionelle konsulenter

  Så har vi igen sagt velkommen til et team af nye graduates i SCALES. De har allerede været godt i gang én måned med fokus på onboarding og grundlæggende træning. Lige ...

 • Gn live fejring

  GN Audio is live!

  GN er LIVE! I foråret 2023 hjalp SCALES GN Audio gennem en kompleks go-live med deres nye ERP-system Dynamics 365 for Finance &; Operations. Go-live involverede G ...